Close

Zo trotseer je de warmte.

Deel op social media.

Je kan ons steunen door dit bericht te delen op social media.

Films en seriesFilms en series
Daar is madame soleil terug! Tijd om ervan te genieten, op een gezonde manier. Deze geheugensteuntjes helpen je om lekker luchtig de hete dagen door te komen.

ONTSPANNEN IN PLAATS VAN INSPANNEN

Tussen 11u en 17u plan je beter niet al te veel activiteiten in én blijf je best zo veel mogelijk uit de zon. Wil je toch graag sporten? Probeer dit dan in een koele binnenruimte te doen.

BESCHERMEN, BESCHERMEN, BESCHERMEN
Smeer je huid al-tijd in met zonnecrème als je buiten komt. Doe dit elke twee uur opnieuw en doe het ook elke keer na het zwemmen of als je hevig transpireert. Kies voor een makkelijk zonnehoedje of zomerse pet om ook je hoofd te beschermen. En kleine kinderen? Die hou je maar beter helemaal uit de zon.

WATER, GRAAG
Probeer de hele dag door water te drinken. Idealiter drink je zo’n twee liter per dag om je vochtbalans op peil te houden. Zeker als je meer zweet, kun je al snel helemaal uit balans raken. Neem voldoende water mee onderweg, in de auto en op de trein. Probeer cafeïne en alcohol te mijden, want deze drankjes hebben net een vochtafdrijvende werking.

LUCHTIG EN FRIS
Kies voor kleding in katoen of linnen om de dag licht en luchtig door te komen. Maar neem zeker ook een trui of handige sjaal mee. Steeds meer ruimtes zijn voorzien van airconditioning en dan is het wel net zo handig om ook een extra laagje mee te hebben.

EXTRA VERKOELING
Kun je echt moeilijk tegen warm zomerweer? Leg dan een natte handdoek of nat washandje in je nek of op je hoofd. Een kleine tip voor een zalig verkoelend moment. Je kunt ook je voeten in een verfrissende emmer water stoppen of water over je polsen laten lopen.

LET OOK OP JE VOEDING
Ook al heb je geen honger, het is belangrijk om gezond en regelmatig te eten. Laat zoute voedingswaren voor wat het is en kies voor een frisse salade en een portie fruit als dessert.

RAMEN EN DEUREN
Hou je huis lekker koel door je ramen, deuren, gordijnen en rolluiken te sluiten tussen zonsopgang en zonsondergang. Zet je ramen pas terug open als het buiten begint af te koelen en probeer dan ook tocht te creëeren door alles tegelijk open te zetten.

ELEKTRISCHE TOESTELLEN
Het gebruik van elektrische apparaten probeer je maar beter te vermijden tijdens warme zomerdagen. Laat die computers, stofzuigers en afwasmachines dus maar even voor wat ze zijn, ze produceren meer warmte dan je denkt.

VERLICHTING MET DE VENTILATOR
Het enige elektrische apparaat dat je wél verkoeling biedt, is een ventilator. Zet een raam open en richt de ventilator naar de gang. Op die manier zal de warme lucht uit de kamer waaien en zo komt er koele lucht binnen.

SOKJE MET RIJST
Handig en snel gevuld, zo’n sokje met rijst. Plaats het enkele uren in de diepvriezer en leg het zakje voor het slapen tussen je lakens om ze fris te krijgen.

AANDACHT VOOR OUDEREN
Heel wat oudere mensen hebben veel sneller last van het warme zomerweer. Ga even langs bij familieleden en mensen in de straat waarvan je weet dat ze het moeilijk zouden kunnen hebben. Pas bij hen ook bovenstaande tips toe.

EEN OOGJE OP DE KINDEREN
Ook kinderen hou je best goed in de gaten. Hou hen uit de zon en laat ze vooral genoeg drinken. Maak frisse, gezonde waterijsjes met fruit. En belangrijk: laat je kinderen nooit, al is het maar enkele minuten, achter in een geparkeerde wagen.

EXTRA ZORG VOOR DE DIERTJES
Laat ook nooit huisdieren achter in de wagen en let extra op hun gedrag tijdens warm zomerweer. Zorg dat je huisdieren voldoende schaduw hebben om in te vertoeven of voorzie zelfs een zwembadje. Zet overal bakjes water, zodat je huisdieren op elk moment kunnen drinken.

Bron: De Standaard

Dit bericht werd gepubliceerd door:

Meer berichten.

Advertentie.

Films en seriesFilms en series