Close

Winderige & regenachtige zondag op komst!

Deel op social media.

Je kan ons steunen door dit bericht te delen op social media.

Films en seriesFilms en series
We kondigen het al enkele dagen aan.. Vanaf komende nacht belanden we tijdelijk weer in een herfstachtige situatie waarbij we morgenochtend windvlagen tot 90 km/h mogen verwachten!

Vanavond en in het eerste deel van komende nacht blijft het nog droog bij nauwelijks een afkoeling van de temperaturen (+5°C), bij een aanwakkerende wind vanuit het zuidwesten. In de loop van de nachtperiode kunnen er al windstoten tot 60 km/h plaatsvinden. In het tweede deel van komende nacht zien we een regenzone vanuit het westen onze provinciegrenzen naderen. Vanaf 6 uur morgenochtend verwacht ik in onze regio’s de eerste lichte tot matige regenval. Tijdens de felste regenbuien kunnen de windvlagen daartegen oplopen tot zo’n 90 km/h. Als je weet dat verzekeringsmaatschappijen windschade dekken bij windstoten van 80 km/h of meer, roep ik toch op om in de tuin alles al windvast te zetten. Vanaf morgennamiddag zal het ergste windveld onze regio’s al verlaten hebben.

De regen, die zal nog tot morgenavond over onze regio’s blijven slepen. In totaal kan er tot zo’n 20 mm verse regen vallen, met in de Ardennen een extra sneeuwlaag tot 20 cm dat daar kan bijvallen! In combinatie met de wind daar, kan dit lokaal voor gevaarlijke omstandigheden leiden (zoals bijvoorbeeld sneeuwophopingen). Afhankelijk van de intensiteit van de neerslag, kan er morgenavond ook bij ons een smeltende sneeuwvlok tussen de regen vallen. De volgende nachten blijft het kwik rond het vriespunt schommelen waardoor het ook bij ons lokaal glad kan worden.

Blijf onze Facebookpagina in de gaten houden voor extra updates.

(c) Onderstaand weerkaartje (afkomstig van het fijnmazige weermodel Arome) illustreert ons dat het felste windveld tijdens de voormiddag verwacht wordt (tussen pakweg 9 uur en 12 uur).

Dit bericht werd gepubliceerd door:

Meer berichten.

Advertentie.

Films en seriesFilms en series