Close

Waarschuwing code geel: Kans op enkele stevige buien/WINDSTOTEN TOT 80KM/u.

Geldig op woe. 20 OKT VNF. vanaf 23:00 - 21 OKT 14:00. Op deze pagina kan u de ontwikkelingen volgen.

Waarschuwing code geel: Kans op veel neerslag.

GELDIG OP ZONDAG 26 JULI VAN 12u00 TOT 23u00. VOLG HIER DE NEERSLAGZONE.

BELANGRIJK BERICHT: WEERDATA GEDEELTELIJK OFFLINE.
UPDATE ZO. 25 JULI 9:46

Omwille van een storing bij onze provider is een gedeelte van onze website offline. Zo zijn we niet in de mogelijkheid om onze webcam en luchtkwaliteitsensor te tonen. We hopen dat dit probleem zo snel als mogelijk is verholpen.

Wateroverlast juni 2019 erkend als ramp in Kalmthout.

Deel op social media.

Je kan ons steunen door dit bericht te delen op social media.

Films en seriesFilms en series

De neerslag die op woensdag 19 juni 2019 viel in Kalmthout was van een ongeziene omvang: 120 ml/m 2. Dit is 1,6 maal de neerslag die er normaal in een maand valt. De stortbui was intens, duurde een 2-tal uur en was heel lokaal.

De gemeentelijke fase van het rampenplan werd afgekondigd en de lokale crisiscel werd bijeen geroepen. De schade bij inwoners was dan ook enorm: kelders en gelijkvloerse verdiepingen liepen onder, meubels geraakten beschadigd, elektriciteit viel uit. Ook de schade op het openbaar domein was aanzienlijk: putdeksels kwamen omhoog, het wegdek werd beschadigd, …

De gemeente diende een aanvraag in bij het Vlaams Rampenfonds om erkend te worden als ramp. Die aanvraag is nu goedgekeurd. In het Belgisch Staatsblad is dan ook het Besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2020 verschenen. Daarbij wordt de overvloedige regenval tussen 1 juni en 27 juli 2019 als algemene ramp beschouwd. Vergoedingen zijn daardoor mogelijk, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Heb jij schade geleden naar aanleiding van de overvloedige wateroverlast? Dan kom je eventueel in aanmerking voor een vergoeding van het Vlaams Rampenfonds. Dien je aanvraag voor een vergoeding hier online in vóór 31 maart 2021. Dien je liever manueel een formulier in? Download je aanvraagformulier hier en bezorg het aan het Vlaams Rampenfonds viarampenfonds@vlaanderen.be of stuur het per post op:

Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken
Vlaams Rampenfonds
Havenlaan 88, bus 100
1000 BRUSSEL

INFO: 02 553 50 10, rampenfonds@vlaanderen.be

Bron: Gemeente Kalmthout
Bron foto: Het Nieuwsblad

Dit bericht werd gepubliceerd door:

Meer berichten.

Advertentie.

Films en seriesFilms en series