Close
Zomer 2020Zomer 2020

Uitgebreide analyse weersverwachting komende dagen! 🌦⛅️🌤

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf vandaag zorgt onstabiele lucht ervoor dat we her en der enkele buitjes zullen krijgen! Vooral vanaf het middaguur kunnen er vanuit het westen enkele buien over onze regio’s trekken, al zal het om beperkte regenhoeveelheden gaan. Daarbij zal het wel bewolkt blijven met nog wel maxima rond 24 graden deze namiddag.

Ook morgen (zaterdag) blijft het grotendeels droog maar bewolkt. Vanaf het middaguur kunnen er opnieuw lokale buien vallen met vanaf morgenavond het grotere werk dat onze kant op zal komen. Vanaf pakweg 19 uur tot net na middernacht mogen we op korte tijd zo’n 10 tot 15 mm verse regen in onze regio’s verwachten.

Daarna zal het droger worden, met vanaf zondagmiddag opnieuw regenbuien die actief zullen zijn in onze provincie.

Vanaf maandag ziet het er weer iets droger en stabieler uit met hete luchtmassa’s die in de buurt van ons landje zullen liggen. Voornamelijk in het zuid/ zuidoosten van België kan het vanaf dinsdag zelfs plots 30 graden worden! Waarschijnlijk blijft onze provincie voorlopig nog in de koelere luchtmassa’s vertoeven waardoor wij tevreden moeten zijn met maxima rond een zomerse 25 graden.

De weerkaarten zijn de afgelopen dagen dus sterk verbeterd als u het mij vraagt! 😉

Maak er een mooie vrijdag van!

Geef een reactie

Andere berichten

Het weer voor komende dagen.

Sinds dit weekend is het zomerse weer met maxima tot 25 graden tijdelijk terug, en daar konden we alleen maar van genieten!

  • Van 05/08 00u tot 08/08 00u : Almaar warme lucht wordt de volgende dagen naar ons land gestuurd. Vanaf woensdag worden in de meeste streken zomerse, en vanaf donderdag tropische temperaturen verwacht. De kans op een hittegolf is groot (criteria code geel).

    Bij dergelijke temperatuurwaarden kunnen maatregelen getroffen worden om oudere en zwakkere mensen te beschermen, door hen meer te laten drinken en hen niet in rechtstreeks zonlicht te laten vertoeven. Wees waakzaam.

    De situatie dient opgevolgd te worden, aangezien de huidige indicaties er op wijzen dat een opschaling naar een oranje waarschuwing mogelijk is.