Close
Sint 2020Sint 2020
1200px-ATV_logo_Belgium
 • Een feesttent op de speelplaats ...

  Voor heel wat scholen is het zoeken naar genoeg buitenruimte. Binnen is de ruimte vaak beperkt en zitten leerlingen te dicht op elkaar maar dat geldt ook vaak voor speelplaatsen. Tim Pichal, eigenaar van een feesttentenbedrijf, zag een perfecte oplossing voor dit probleem. Nu alle evenementen zijn afgelast, wilde hij zijn tenten toch nog nuttig gebruiken en besloot ie ze op te zetten op de speelplaats.

 • 'Cut it challenge': recycleer je oude kleding

  De 'Cut It Challenge', kan u zich er iets bij voorstellen? Vier designers roepen op om oude kledij zoveel mogelijk te recycleren. Daarvoor gaat het collectief 'Cut It' 100 doe-het-zelfpakketten met naaipatronen gratis uitdelen aan bewoners van het district Antwerpen. Wie niet in Antwerpen woont, kan de naaipatronen downloaden van de website om zo zelf creatief aan de slag te gaan.https://circulairtextielcollectief.be/ 

 • "Modehuis Toos Franken wil kleding verkopen en gesprek starten"

  De Belgische modeontwerpster Toos Franken wil dat mensen zich meer bekommeren over mentaal welzijn. Ze biedt daarom drie dagen lang kortingen op haar voormalige collecties. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat dan naar de vzw Te Gek?!, die zet zich al jaren in voor mensen die het mentaal moeilijk hebben.

 • "Alle rekeningen zijn er nu te veel aan"

  Cafés en restaurants vrezen dat ze de volle pot zullen moeten betalen aan auteursrechten voor de muziek die ze spelen in hun zaak. Verschillende zaken hebben de rekening van Unisono, de auteursrechtenvereniging, al ontvangen. En dat terwijl de horeca dit jaar waarschijnlijk 5 maanden gesloten zal zijn. Horeca Vlaanderen vindt het op z'n minst gezegd vreemd dat zaken auteursrechten moeten betalen, ook voor de periode van verplichte sluiting.