Close
 • OPGELET: Ons weerstation zal wegens onderhoud vanaf dinsdag 1 september tijdelijk niet beschikbaar zijn. We verwachten vanaf midden volgende week, woensdag 9 september, weer online te zijn.
1200px-ATV_logo_Belgium
 • Oom van Ilias wilde 2 weken de natuur in met hem

  De oom van de 12-jarige Ilias uit Mortsel, die vier dagen lang vermist bleef, blijft aangehouden op verdenking van ontvoering. Dat heeft de onderzoeksrechter vanmiddag beslist. De man geeft toe een inschattingsfout te hebben gemaakt door Ilias mee te nemen, zegt zijn advocaat. Hij wilde met Ilias twee weken lang de natuur intrekken in een bos in Frankrijk en nadien de jongen weer naar huis meenemen. Volgens de advocaat zou er ook geen link zijn met radicalisme.

 • De Borgerhoutse Reuzen komen nog eens buiten

  De Borgerhoutse Reuzen maken komend weekend een tocht door hun district. Een grote reuzenstoet zit er dit jaar niet in, maar tijdens het Reuskensweekend gaan de 4 Borgerhoutse Reuzen wel op pad om de Borgerhoutenaren thuis te bezoeken. Hun traject leidt door heel Borgerhout en is terug te vinden op de Facebookpagina van de Reuzenstoet. 's Avonds tussen 6 en 8 kan je ze goede nacht gaan wensen op Spoor Oost.

 • Een digitale Students on stage: "Met de bubbel op kot"

  Om het academiejaar toch een beetje feestelijk te openen is er Students on Stage. Het festival gaat dit jaar de digitale toer op met een livestream. Alle studenten zijn opgeroepen om in hun eigen bubbel te blijven en thuis of op kot een coronaveilig feestje te bouwen.

 • Een bijzondere eerste kennismaking met de universiteit

  Vandaag gaat het academiejaar officieel van start voor de studenten van het hoger onderwijs. De Antwerpse Universiteit en hogescholen openen daarbij in code oranje, waarbij het aantal studenten op de campussen en in de aula's sterk beperkt wordt. Tijdens de eerste week van dit bijzondere academiejaar wordt extra veel aandacht besteed aan de eerstejaarsstudenten.