Close

Waarschuwing code geel: Kans op enkele stevige buien/WINDSTOTEN TOT 80KM/u.

Geldig op woe. 20 OKT VNF. vanaf 23:00 - 21 OKT 14:00. Op deze pagina kan u de ontwikkelingen volgen.

Waarschuwing code geel: Kans op veel neerslag.

GELDIG OP ZONDAG 26 JULI VAN 12u00 TOT 23u00. VOLG HIER DE NEERSLAGZONE.

BELANGRIJK BERICHT: WEERDATA GEDEELTELIJK OFFLINE.
UPDATE ZO. 25 JULI 9:46

Omwille van een storing bij onze provider is een gedeelte van onze website offline. Zo zijn we niet in de mogelijkheid om onze webcam en luchtkwaliteitsensor te tonen. We hopen dat dit probleem zo snel als mogelijk is verholpen.

Mogelijks veel regen en windstoten.

Deel op social media.

Je kan ons steunen door dit bericht te delen op social media.

Films en seriesFilms en series
Afgelopen nacht kregen we al enkele (soms pittige) regenbuitjes, en dat zal de komende dagen niet anders zijn! Na enkele zonnige perioden vanochtend, krijgen we deze namiddagperiode opnieuw te maken met regen die vanavond verder zal activeren. Onze ogen zijn momenteel gericht op de aankomende (wind)situatie van vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag.

Een uitgediepte depressiekern zal dan van west naar oost over Nederland trekken waarbij wij in een fel windveld verzeild zullen geraken. Op de Noordzee verwachten ze windvlagen tot wel 120 km/h! In onze provincie zullen de windstoten tot 90 km/h uitschieten, wat zeker ook tot schade kan leiden gezien de bomen nog volop in blad staan. Hiervoor vond ik het dan ook nodig om een extra update/ waarschuwing voor jullie neer te schrijven.

Niet alleen de wind, maar ook de vele liters regen die verwacht worden de komende 48 uren, zullen het herfstplaatje compleet maken. Op het laatste kaartje zien jullie de verwachte neerslaghoeveelheden die door het fijnmazige weermodellen Arome momenteel berekend worden. Hierop zien we hoeveelheden tot 40 mm of zelfs voor de komende 48 uren. Het wilt niet perse zeggen dat er ook zoveel regen zal vallen in onderstaande regio’s, maar het geeft ons wel mee dat het om een krachtige depressiekern zal gaan.

Pas in de loop van zaterdag lijkt de rust enigszins weer terug te keren met ‘s ochtends nog steeds windvlagen die tot 60 km/h kunnen pieken en tot ‘s avonds buien die ons vanuit het noordwesten zullen bereiken. Ook zondag en begin volgende week blijft dit wisselvallige (herfst)weer aan te houden.

Updates kan u steeds op onze Facebook pagina volgen.

Dit bericht werd gepubliceerd door:

Meer berichten.

Advertentie.

Films en seriesFilms en series