Close

Komende 24 uur regionaal veel regen (op korte tijd) mogelijk!

Deel op social media.

Je kan ons steunen door dit bericht te delen op social media.

Films en seriesFilms en series
(C) Jan Van Hoof uit Noord-Brabant.
De komende 24 uur kan de natuur weer ademen met vanavond, vannacht en morgen overdag veel regen dat opkomst is! Momenteel trekt er al een regenzone over onze regio’s met tot middernacht lichte tot matige regenval. Na middernacht ziet het er tijdelijk droger uit met minima van 16 graden. Die droge periode zal maar van tijdelijke duur zijn, want in het tweede deel van komende nacht, verwacht ik een nieuwe neerslagband vanaf 4 uur met pittige exemplaren die erin verscholen kunnen zitten.

Tot het middaguur op woensdag blijft deze neerslagzone over onze regio’s schuiven met vooral in het oostelijke deel van onze provincie en Limburg mogelijk 30 tot 40 mm extra water dat er op 1 voormiddag kan vallen. In de meeste regio’s van onze provincie (inclusief het westelijke deel van Antwerpen) verwacht ik eerder zo’n 15 tot 30 mm dat er extra zal vallen in de komende 24 uren. Onderstaande foto afkomstig van het fijnmazige weermodel Arome, illustreert mooi hoe een smalle maar actieve neerslagband voornamelijk over het oosten van onze provincie, en Limburg voor veel neerslag kan zorgen. Tot 20:00 uur op woensdag 1 juli voorziet dit weermodel tot 60 mm in delen van Limburg. (De gemiddelde maandhoeveelheid ligt op ongeveer 70 mm voor juli)
Regionaal kan en zal dit (voornamelijk dan in Limburg) voor wateroverlast zorgen. Vanaf donderdag blijft de kans op een bui bestaan, maar krijgen we meer drogere perioden bij relatief frisse maxima van 21 graden. Vanaf zondagnamiddag en begin volgende week lijkt het weer zich opnieuw te gaan herstellen met maxima tot 22 graden en meer ruimte voor zonnige perioden!

Dit bericht werd gepubliceerd door:

Meer berichten.

Advertentie.

Films en seriesFilms en series