Close

Waarschuwing code geel: Kans op enkele stevige buien/WINDSTOTEN TOT 80KM/u.

Geldig op woe. 20 OKT VNF. vanaf 23:00 - 21 OKT 14:00. Op deze pagina kan u de ontwikkelingen volgen.

Waarschuwing code geel: Kans op veel neerslag.

GELDIG OP ZONDAG 26 JULI VAN 12u00 TOT 23u00. VOLG HIER DE NEERSLAGZONE.

BELANGRIJK BERICHT: WEERDATA GEDEELTELIJK OFFLINE.
UPDATE ZO. 25 JULI 9:46

Omwille van een storing bij onze provider is een gedeelte van onze website offline. Zo zijn we niet in de mogelijkheid om onze webcam en luchtkwaliteitsensor te tonen. We hopen dat dit probleem zo snel als mogelijk is verholpen.

Enkele weetjes over...

Op deze webpagina kan u meer informatie raadplegen over hoe ons weerstation en de achterliggende installaties ervoor zorgen dat u hier het totaalplaatje aan weergegevens voor onze provincie kan bekijken.

... onze website.

Deze website werd volledig ontwikkeld door volger en vrijwilliger Kevin Roelands. Sinds midden 2019 contacteerde hij mij, en engageerde hij zich om op eigen initiatief voor ons een nieuwe website te ontwikkelen om het overzicht voor de bezoeker te blijven behouden. Begin 2021, na maandenlange voorbereiding, konden we deze website aan het grote publiek tentoonstellen. Naast de vele updates die dagelijks op onze Facebookpagina verschijnen, is onze doelstelling om op deze website een totaalplaatje van al deze gegevens aan de bezoeker over te brengen. De metingen gebeuren hier in Zoersel bij Niels Spaenjers, maar eveneens ook bij initiatiefnemer Kevin Roelands in Kalmthout.

Wij maken gebruik van een Davis Vantage Pro 2 weerstation waarbij ik doorheen de jaren sinds 2016 quasi alle accessoires aan dit station toegevoegd. De weergegevens worden continu, 24/24, 7/7 via een weersoftware genaamd ‘Weather Display’ op onze website geplaatst. Hiervoor maken wij gebruik van volgende weercomputer: Acer Aspire XC-886 I5811 – Desktop.

... ons logo.

Niet alleen onze website, maar ook ons logo werd eind 2020 volledig veranderd. Onder het motto om de lokale economie in onze provincie te ondersteunen, ging ik op zoek naar een bedrijf die met ons een samenwerking wenste aan te gaan. Grafisch ontwerpster Hilde Vicnkx wilde graag met ons samenwerken waardoor zij ons nieuw logo mocht ontwikkelen. Het vorige logo was immers aan vernieuwing toe. We hebben ervoor gekozen om de gemeentenaam ‘Zoersel’ uit het logo te laten gezien we op zoek waren naar een krachtig en duurzaam logo. Uiteindelijk werd ‘Weerstation Spaenjers’ gekozen als logo, gezien het woordje ‘Weerstation’ al erg gekend is onder mijn volgers.

Meer informatie omtrent grafisch ontwerpster Hilde Vinckx, kan u via volgende site & banner raadplegen: https://vormgevinckx.be/