Goede middag Zoersel & omstreken!

Vanuit Portugal heb ik even de tijd kunnen nemen om voor jullie een artikeltje te schrijven met interessante weerkaarten voor eind deze week! Omwille van de vele onzekerheden die er in de weerkaarten zitten gezien de termijn, breng ik jullie graag al op de hoogte van de mogelijke ontwikkelingen vanaf dit weekend.

We zitten momenteel in westelijke luchtstroming waarbij er van oorsprong frissere lucht ons dezer dagen bereikt in combinatie met een Azorenhoog. (zie illustratie hieronder voor woensdag 11/09) Dit brengt bij ons dus zoals gezegd koelere zeelucht & regelmatig enkele buitjes met temperaturen rond 20 graden.

Weerkaartje afkomstig van het Amerikaanse weermodel GFS voor aanstaande woensdag 11/09

Vanaf eind deze week temperaturen rond 25 graden!

Vanaf dit weekend daarentegen hangt er letterlijk en figuurlijk verandering in de lucht. Het eerder genoemde hogedrukgebied dat ten zuidwesten van België ligt, zou verder moeten opschuiven richting het noordoosten waardoor er bij ons (tijdelijk) een zuid tot zuidoostelijke windstroming op gang zou moeten komen.

Weerkaartje afkomstig van het Amerikaanse weermodel GFS waarop duidelijk de verplaatsing van het hogedrukgebied te zien is. Hierdoor draait de windrichting en krijgen we een continentale aanvoer van stabielere en warmere luchtmassa’s.

Hierdoor kunnen warmere, continentale luchtmassa’s onze streken moeten bereiken met vanaf dit weekend maxima oplopend tot 25 graden. Vooral vanaf begin volgende week schotelen de weermodellen zulke temperaturen voor waarbij we toch minstens enkele dagen (mogelijk ook langer) kunnen genieten van stralend nazomers weer!

De verwachte temperaturen pluim van het Europese weermodel ECMWF met een duidelijke stijging naar temperaturen rond en boven de 25 graden de komende dagen, maar vooral vanaf begin volgende week.

Zo! Nu zijn jullie weer helemaal mee met de allernieuwste ontwikkelingen in de weerkaarten! 😉 Zoals al verschillende keren aangehaald… De termijn ligt nog een beetje te ver in de toekomst waardoor de onzekerheden erg groot te noemen zijn, maar de kans is dus erg reëel dat we (zelfs in de derde week van september dan al) nog van wat nazomers weer kunnen genieten! 😎 Regenkansen zitten er (buiten de periode vanaf deze woensdag tot vrijdag) amper tot niet in de komende 7 tot 10 dagen!