Vanwege de vele vragen hiernaar, post ik hier graag de weersverwachtingen zo gedetailleerd mogelijk voor de volgende editie (die vandaag 15/08 start) van de Worstenfeesten te Vlimmeren!

Afbeeldingsresultaat voor worstenfeesten 2019

Donderdag 15/08/2019

Vanaf de ochtendperiode beginnen er zich regenbuien te vormen vanuit het westen. Tegen de latere namiddag (vanaf 16 uur) zouden de meeste buitjes overgetrokken moeten zijn. Vooral in het oostelijke deel van onze provincie kunnen er dan nog enkele regenbuien vallen. Tussendoor zullen er zeker drogere perioden zijn waarbij het kwik kan stijgen richting 20 graden. Er zal ook heel de dag een goed voelbare wind staan met windvlagen tot 50 km/h uit westelijke richtingen. In de avond & nacht naar vrijdag blijft het volledig droog, en kan het zelfs wat gaan uitklaren bij wel frisse minima rond 13 graden. Een voorbode van een meestal droge vrijdag!

Vrijdag 16/08/2019

Op een zeer lokaal buitje na, blijft het vrijdag gewoon droog. De temperaturen stijgen naar een zeer aangename 23 graden, al zullen we het toch vaak zonder het zonnetje moeten stellen. In de nacht naar zaterdag (vanaf 23 uur ongeveer) komen er weer regenwolken onze kant op waarbij het kwik kan dalen naar 17 graden.

Zaterdag 17/08/2019

De minst rooskleurige dag uit het rijtje, met vooral in de ochtendperiode een droog weerbeeld. Het valt af te wachten hoe snel een actieve depressiekern ons zal bereiken, want daar zullen we toch minstens 12 uur mee te maken krijgen. Voorlopig lijkt dit front ons pas na 16 uur te bereiken, waardoor de namiddag ook nog grotendeels droog zal verlopen. De temperaturen blijven ook op deze dag schommelen rond 21 graden. In de avond en nachtperiode naar zondag (ik schat de meeste neerslag pas na middernacht) mogen we lokaal veel regen verwachten bij 16 graden.

Zondag 18/08/2019

In de ochtendperiode nog perioden van regen, maar al snel (vanaf 10 uur) kan het droger worden vanuit het westen. Doorheen deze zondag blijven regenbuien steeds mogelijk, maar de nadruk ligt voorlopig op het drogere weer vanaf de middagperiode. De temperaturen zullen ook op deze dag rond 21 graden blijven schommelen, koud zal het dus zeker niet worden. Ook in de avond en nachtperiode naar maandag lijkt het volledig droog te blijven.

Afbeeldingsresultaat voor worstenfeesten 2019

(Bron foto boven de titel)