Goede namiddag Zoersel & omstreken!

Regelmatig zullen er hier op deze blogpagina enkele actuele weerberichtjes gepubliceerd worden. Morgen (maandag 12/08) mogen we een hele lading regen & onweersbuien verwachten vanuit het zuidwesten! In de komende nacht (zondag op maandag) mogen we nog droog en rustig weer verwachten waarbij de minima tegen morgenochtend rond 13 graden kunnen zakken.

Morgen (maandag) zal de nieuwe werkweek ook rustig en droog starten met misschien her en der enkele opklaringen. Rond het middaguur zal de onstabiliteit echter zeer snel gaan toenemen met vanaf dan ook onweersbuien die over gans onze provincie kunnen trekken richting het noordoosten. Daarbij verwachten verschillende weermodellen tot 20 mm neerslag in onze streken!

Hoge indicatie op onweersbuien in onze provincie, rond het middaguur volgens weermodel Arome

Ook de windkracht zal in de loop van maandag overdag goed gaan toenemen, met mogelijke rukwinden tot 65 km/h tijdens de onweersbuien. Het moge duidelijk zijn… We staan voor een erg dynamische week met maxima niet veel hoger dan 20 graden en elke dag kans op regen en/ of onweersbuien! Vooral morgen (maandag) en in de nacht van woensdag op donderdag lijken kletsnatte dagen te gaan worden.

Accumulatie voor de komende 24 uur, met mogelijk tot 20 mm tegen morgennacht

Hou morgen overdag zeker de Facebookpagina in het oog voor de meest recente UPdates of volg de radarbeelden live via deze website!

(Bovenstaande uitgelichte foto (boven titel) is afkomstig van Kristel de Peuter)